Open Site Navigation
  • mirjamnordin

Den perfekta avelsmatchen – att hitta rätt är inte alltid så lätt

Människans bästa vän, hunden, ett gammalt uttryck som står sig än idag. Vi är många som älskar hundar och ofta blir de en kär familjemedlem, så kär att man vill ha en till av den. Att avla på grund av känslomässiga skäl är vanligt, man har en hund som man älskar mer än allt annat och väldigt gärna vill ha en avkomma på. Men avel kan ske av ännu fler anledningar, ibland som sagt av emotionella skäl, ibland tävlingsinriktat och ibland bara för att man vill ha en familjehund.


När det gäller uppfödning är det inte alltid så enkelt. Det är många steg som måste klaffa, allt från att hitta en lämplig avelspartner, se till att dräktigheten går bra och att valpningen blir säker för både tiken och valparna. Att hitta den perfekta matchen till sin hund kan ofta vara svårt. De båda djuren får inte ligga för nära varandra genetiskt, inte ha några sjukdomar som påverkar djuret negativt och hundarna ska gärna ha samma inriktning. Att hitta rätt kan vara svårt, även om man har många kontakter inom djurvärlden, för ens kontakter har inte alltid det man söker.


Att hitta den perfekta avelsmatchen

Med hjälp av Animatch kommer alla Sveriges hundägare enkelt kunna lägga in sina hundar och dela sina profiler med andra på en och samma plattform. Det kommer bli enklare att

söka och hitta den perfekta avelskompisen även fast man inte har kontakter, och det

kommer även bli enklare för hanhundsägare att kunna marknadsföra sina hanar som lämpar

sig för avel. För både den vana hunduppfödaren och den lite mindre kommer det bli lättare

att hitta likasinnade som vill avla på sina hundar, både i närområdet och längre bort. Det

kommer bli möjligt att hitta hundägaren med den perfekta hunden man inte ens visste

existerade, så vi kan fortsätta föda upp vår bästa vän, hunden.